Niid-it is sinds begin 2007 de eenmanszaak van Wim Nijenkamp.

Wim is informatie(systeem) architect/analist met een focus op het integreren van processen, informatiesystemen en de bijbehorende data. 'Drive' haalt Wim uit het ontwerp van goede en realiseerbare oplossingen, waarbij zijn persoonlijke kenmerken als probleemoplossend vermogen, resultaatgerichtheid en flexibiliteit goed aansluiten. Hij vindt het leuk om in nieuwe omgevingen en bijbehorende uitdagingen terecht te komen; dat houdt hem scherp.

Sinds 1985 is Wim werkzaam in de ICT. Bijna 22 jaar heeft hij hiervan als consultant bij Capgemini ervaring opgedaan. Wim is na het bewandelen van een min of meer 'standaard ICT looppad' doorgegroeid naar rollen in het werkveld van informatie architectuur en - analyse; het vertalen van business problemen in ICT oplossingen. Met een pragmatische insteek laat hij zich bij de te maken keuzes leiden door - te definiëren - architectuur (en daarmee business) uitgangspunten en principes. Hoewel de focus ligt op functionaliteit kan hij daarbij terugvallen op een brede technische achtergrond en bijbehorende interesse.

Door de jaren heen is Wim werkzaam geweest in diverse organisaties. De laatste jaren binnen de rijksoverheid, daarvoor in de agrarische sector, financiële dienstverlening, handel, distributie, transport en retail. Hoewel ook een aantal malen 'in de lijn', zijn vooral in projecten functies uitgevoerd. Het betrof zowel de voorkant van 'maatwerk' ontwikkeltrajecten, als ook pakketselectie en -implementatie trajecten en vaak de combinatie van beide.

Een greep uit de klantenkring; VGGM (Veiligheids- en Gezondsheidsregio Gelderland Midden), De Belastingdienst, DUO, De Gezondheidsdienst voor Dieren, GDWK de Jong, Lindorff, Asics, Ohra, Ahold, Etos, Praxis, Raab Karcher, diverse TNT onderdelen, Deutsche Post en KPN.

Wim is geboren in 1962, is getrouwd en heeft 2 zonen.

logo-danw